Ученица врањске Гимназије талентована за географију, књижевност и историју

Михаела Миленковић, ученица другог разреда Гимназије “Бора Станковић“, постигла је запажене резултате на такмичењима из области географије, књижевности и историје.

На националној географској олимпијади остварила је пласман на регионално такмичење. Учествовала је и у пројекту “Географски диктант”, који организује Руска академија наука и уметности, а који је код нас организовало Српско-руско географско друштво.

Из историје је, уз помоћ предметног професора Јасмине Јањић, изборила пласман на републичко такмичење. На републичком нивоу такмичења “Књижевна олимпијада” освојила је пето место. Ова ученица талентована je за писање, а то су потврдиле бројне освојене награде на литерарним конкурсима.

“Михаела Миленковић, ученица II6 одељења Гимназије “Бора Станковић”, је талентована млада особа која, поред интересовања за природне науке, показује изузетан дар за писање. Знање удружено са љубављу, инспирисало је ученицу да напише радове који су освојили највиша места на конкурсима градског, окружног и републичког нивоа”, истакла је професорка Гимназије Оливера Ђорђевић.

 

Подели: