Јавној библиотеци „Бора Станковић” одобрена финансијска средства

Јавној библиотеци  „Бора Станковић “ у Врању одобрена су преко Министарства културе и информисања финансијска средства у износу од 600.000 динара по пројекту „Библиотека за све генерације“ којим је установа аплицирала на конкурс у области библиотечко-информационе делатности.

Комисија је констатовала да пројекат, који се односи на опремање Завичајног одељења, срца градске библиотеке у Врању, „испуњава критеријуме за избор пројеката прописане Уредбом о критеријумима, мерилима и начину избора пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета Републике Србије“.

– Пројекат је значајан јер обухвата набавку специјалне опреме за смештај и заштиту завичајне грађе као и рачунарске опреме.

Врањској библиотеци ова средства ће свакако бити значајна да се крене у овај озбиљан посао. Директор врањске библиотеке Зоран Најдић  истиче да се пројекат односи на унапређење рада Завичајног одељења.

– То одељење је једно од најбитнијих у нашој библиотеци.

На конкурс Министарства културе и информисања расписан у области библиотечко-информационих технологија стигле су 73 конкурсне пријаве, а одобрена су 34 пројекта .

Библиотека „Бора Станковић“ у Врању је отпочела са реализацијом овог пројекта.

Подели: