Медаље за Феникс, Врањске маратонце и Бесну Кобилу

Каратисти Феникса из Врања на Јабланица Опену у Медвеђи били су најуспешнији клуб. Атлетичари Врањских маратонаца учествовали су на две трке у Струмици и Београду, док су такмичари Ски клуба Бесна кобила освојили медаље у Словенији  на тркама у Илирској Бистрици.

После успешног наступа на турниру у Врању, каратисти Феникса поновили су успех и на међународном турниру, Јабланица Опен у Медвеђи, освајањем првог места у екипној конкуренцији. Из врањског клуба учествовало је 13 каратиста који су се такмичили у дисциплинама кате и кате појединачно. На турниру је учествовало 180 такмичара из 18 клубова из Србије и Бугарске. Врањанци су успели да освоје 19 првих места и то 9 у екипној и 10 у појединачној конкуренцији. Узели су и две сребрне медаље у појединачној конкуренцији а освојили су и 3 трећа места. Каратисти Феникса и даље раде пуном паром и очекују, да пре летњег одмора, буду успешни као и до сада на свим турнирима.

Припремајући се за Врањски маратон пред крај месеца, такмичари Атлетског клуба Врањски маратонци, сваког викенда учествују на разним тркама. Протеклог викенда учествовали су на ноћној трци у Београду на аеродрому Никола Тесла. Стазу је трчао члан врањског клуба Милан Анђелковић. А у Северној Македонији у Струмици је учествовало 9 врањских атлетичара на тркама на 5 и 10 километара и у полумаратону. Наредног викенда, Врањски маратонци трчаће на тркама у Сомбору и Кавадарцима.

Такмичари Ски клуба Бесна Кобила из Врања припремају се за финиш сезоне у ролер тркама. На седмом Покалу у Илирској Бистрици у Словенији остварили су одличне резултате. У конкуренцији 55 такмичара из Словеније и Италије, Врањанци су били једини српски клуб, били су међу најбољима. На овом такмичењу вожена је и прва трка слалома на отварању сезоне. Дуња Стојиљковић је била најбржа у две вожње и заузела је заслужено прво место. Њена сестра, Петра Стојиљковић била је трећа. Јуниорка Миа Дединац, једна од најбољих слаломашица Европе, надмоћно је освојила прво место и показала је да се већ сада налази у одличној форми. Ови одлични резултати врањских ролераша су увертира за предстојећи Светски куп, који ће се одржати за две недеље у Чешкој.

Подели: