Одржана регионална радионица на тему „Социјална заштита у јединицама локалне самоуправе“

У организацији Сталне конференције градова и општина – Савез градова и општина и Републичког завода за социјалну заштиту, у сали Начелства одржана је регионална радионица на тему „Социјална заштита у јединицама локалне самоуправе“ којој је присуствовао градоначелник Врања др Слободан Миленковић. У свом обраћању учесницима он је истакао да град Врање настоји да обезбеди неопходне егзистенцијалне услове за све суграђане који се налазе у незавидном друштвеном положају.

-У том настојању има несебичну подршку како Владе Србије, тако и ресорног министарства. Наменским трансферима локално руководство омогућило је унапређење постојећих, као и увођење нових социјалних услуга попут пратиоца деце са инвалидитетом и помоћ у кући. Успоставаљањем нормативних оквира град подржава и организације цивилног друштва као пружаоце социјалних услуга попут СОС телефона и Дневног боравка за децу са инвалидитетом – рекао је Миленковић.

Мирјана Kомненовић, саветница за социјалну заштиту и координатор СKГО мреже рекла је том приликом да је основна идеја радионице остваривање потенцијала међуопштинске сарадње и развоја мултисекторских услуга.

Славица Милојевић из Републичког завода за социјалну заштиту истакла је да су организатори препознали заједнички интерес у пружању помоћи креаторима социјалне политике и доносиоцима одлуке на локалном нивоу, као и пружаоцима услуга ради унапређења социјалне заштите у локалној заједници.

Радионица је до сада одржана у 17 округа у оквиру Пројекта „Институционална подршка СKГО – трећа фаза“, који реализује СKГО уз помоћ Владе Швајцарске.

Извор: Градски сајт

Подели: