Врањски основци и ове године иду у Баошиће

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић, градска већница Зорица Јовић и секретар Црвеног крста Томислав Стефановић разговарали су данас са родитељима ђака, који ће средином јула ићи у Баошиће у Црној Гори, где Црвени крст има своје одмаралиште.

У обраћању родитељима деце која ће путовати на море, градоначелник Миленковић је истакао да је прошле године први пут град организовао одлазак ђака на летовање. Такође, нагласио је да је та лепа иницијатива пренета и на зимски распуст, па су основци о трошку град боравили на Бесној кобили.

– Позвали смо вас да се упознамо и предочимо вам све техничке детаље, како бисте имали времена да ваљано припремите децу за одлазак на море. Са децом ће на мору боравити и стручни сарадник, Слађана Аризановић и др Марко Иванчов, тако да немате разлога за бригу – рекао је градоначелник Миленковић.

– Веома ми је драго што ће и ове године 49 ђака из основних школа са територије града Врања, део летњег распуста, тачније период од 7. до 18. јула, провести на мору. Њих су изабрале педагошко-психолошке службе и управе школа – рекла је градска већница Зорица Јовић.

Она је додала да ће за децу бити организовани различити садржаји, попут креативних радионица, тако да ће ђаци бити у прилици да стекну и нова сазнања. Овом прилком приказан је и промо филм о одмаралишту Црвеног крста у Баошићима. Град Врање је за одлазак основаца на летовање издвојио милион и 400 хиљада динара.

Извор: Градски сајт

Подели: