Фудбалски клуб Небески анђели из Врања нови члан Зоне Југ

Освајањем првог места у Пчињској окружној фудбалској лиги, клуб Војске Србије, Небески анђели из Врања, експресно се вратио у фудбалску Зону Југ.

Клуб Војске Србије, Небески анђели, који су годинама били чланови, најпре Нишка па онда и Зоне Југ, у претходној сезони су испали у Пчињску окружну лигу. Лига која се води из канцеларије Фудбалског савеза Пчињског округа у Врању, у тек завршеном шампионату имала је 16 клубова, који су се борили за првака, односно за пласман у фудбалску Зону Југ. Небески анђели су од старта првенства наговестили да желе експресан повратак у Зону и то су играма и резултатима остварили.  Са 59 бодова надмоћно су освојили прво место исперд екипе Вихора, која је сакупила 10 бодова мање. Небески анђели су одиграли 22 утакмице, победили су 19 пута, два меча су завршена нерешено, док су претрпели само један пораз. Са 61 датим голом и само 11 примљених уз плус од 50 голова, завршили су на трону. Лига је била доста јака па су клубови из мањих средина били конкуренти Небеским анђелима за прво место. Поред поменутог Вихора у Пчињској окружној лиги такмичили су се и: Челик, Лугина, Павловац, Трновац, Алакинце, Младост, Јужна пруга, Левосоје, БСК и Трешњевка. Небески анђели су упали у Зону Југ, али је Младост из Босилеграда испала из Зоне па ће играти од јесени Окружну лигу. У зонским такмичењима по одлуци Фудбалског савеза Србије доћи ће до реорганизације у сезони 2019 – 2020. Зону Југ чиниће 7 клубова из Јабланичког, по 4 клуба из Пчињског и Топличког округа и један клуб са простора Косова и Метохије. За разлику од претходног првенства у лиги неће бити клубова из Пиротског и Нишавског округа што ће смањити трошкове такмичења клубовима. Из Пчињског округа у наредном шампионату Зоне Југ играће: Пчиња из Трговишта, Морава из Владичиног Хана, Врањска Бања и Небески анђели.

А осим пласмана у Зону Југ, Небески анђели су освојили и Куп Фудбалског савеза Пчињског округа. Они су резултатом 2:0 победили Младост из Босилеграда. Финална утакмица Купа одиграна је на стадиону Радника у Сурдулици.

Подели: