Свечана академија у част Преподобног Јустина Ћелијског и Врањског

У присуству великог броја верника, а поводом обележавања јубилеја – 125 година од рођења и 40 година од представљења Преподобног Јустина Ћелијског и Врањског, у Саборном храму „Свете тројице” одржава се Свечана академија.

Фото: Врањска плус

Прославу је својим говором уприличио епископ бачки Иринеј Буловић, а у пратећем програму наступили су Хор ковиљских монаха Јован Дамаскин, монахиње из манастира Свети Стефан као и Дечји хор Музичке школе „Стеван Мокрањац” у Врању.

Овоме је претходило Бденије у Свеправославном центру „Преподобни Јустин Ћелијски и Врањски”, а бројне активности Православне епархије врањске Српске православне цркве биће организоване и сутра, 14. јуна.

Наиме, са почетком од 6 сати и 30 минута, биће одржана Света литургија у Свеправославном центру „Преподобни Јустин Ћелијски и Врањски”, затим од 9 сати Света Архијерејска литургија у Саборном храму „Свете тројице”.

Након тога, од 11 сати следе Литије са моштима Преподобног Јустина до Свеправославног центра као и резање славског колача и подела диплома најбољим ученицима верске наставе, од 11 сати и 30 минута.

Подели: