Врањанци за викенд у Београду на традиционалном турниру у кик боксу

На деветој седници Скупштине Заједнице Супер и Прве лиге у фудбалу, која је одржана у Кући фудбала у Старој Пазови обављен је жреб и извучени су такмичарски бројеви клубова за сезону 2019-2020. У Првој лиги Србије, где ће се такмичити Фудбалски клуб Динамо из Врања шампионат почиње трећег августа и први део ће трајати до четвртог децембра. Уследиће онда зимска пауза око два месеца па је наставак заказан за 29. фебруар. Шампионат траје, онај регуларни део, до четвртог априла а онда се играју баражи за попуну лига, односно за опстанак. Прву лигу Србије чине 16 клубова а осим Динама за првака играће: Раднички из Крагујевца, Металац из Ваљева, Златибор из Чајетине, Бежанија, Жарково и Синђелић из Београда, Трајал из Крушевца, Будућност из Добановаца, Бачка из Бачке Паланке, Земун и Борац из Чачка. Поред ова 12 клуба пласман у Прву лигу су обезбедили и прваци Српских лига. Са Запада нови клуб је Смедерево, са Истока, Раднички из Пирота, Војводину ће представљати Кабел из Новог Сада а пласман из Српске лиге групе Београд обезбедио је Графичар, који је филијала актуелног првака Србије, Црвене звезде. Динамо је у прва два кола домаћин и играће на стадиону Јумка, у првом колу са Смедеревом а у другом са Бачком. Последњи меч у овој години, врањски фудбалери имаће са Трајалом у Крушевцу док у Новој Години у првом мечу дочекују Бежанију. Прелазни рок за фудбалере почиње 17 јуна и трајаће до 31 августа.

Динамо у овом периоду ће формирати састав за ново првенство. Оно што се зна, да су до сада, Динамо напустили играчи: Гашић, Сурака, Димитров и голман Лакић, а ко ће доћи у редове врањског прволигаша видеће се.

У Београду се одржава традиционални турнир у кик боксу „Трофеј Београд 2019“ од петка до недеље. У Хали спортова „Ранко Жеравица“ за вредне награде бориће се кик боксери из Србије, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Израела. У дисциплинама Лоу кик, Кик лајт контакт и Поин фајтинг, укупно ће учествовати 330 такмичара. Такмичење ће се одржати у пионирској, кадетској, јуниорској и сениорској категорији. Биће одржана и два профи меча. У суботу од 11 сати су елиминационе борбе а  у вечерњим сатима  борбе за трофеје. Шампионка из Врања, Ивана Давидовић наступиће у категорији до 60. килограма у дисциплини  Лоу кик.

Подели: