Боба Живојиновић званично отворио тениске терене у Владичином Хану

На Спортском центру „Куњак“ у Владичином Хану данас су званично отворени тениски терени. Догађају су присуствовали Боба Живојиновић, некадашњи број један дубл играч и Чедомир Шошкић, аутор тениске енциклопедије, који је поклонио своју монографију нашем граду, затим председник општине Владичин Хан Горан Младеновић, директор СЦ „Куњак“ Владица Додић, као и многобројна публика. Траку су пресекли Боба Живојиновић и Горан Младеновић, а затим и симболично одиграли први меч са јуниорима тенисерима.

-Од Београда до Врања ово су једини терени овакве врсте и пологе који ће служити многим такмичарима. Тенис се у овим крајевима, у Врању и Владичином Хану, играо и од пре Првог светског рата, што сам и написао у мојој монографији заједно са Тениским савезом, рекао је Чедомир Шошкић, аутор тениске енциклопедије.

-Ови тениски терени заслужују да буду у светским градовима. Драго ми је што сам у Владичином Хану и одмах сам прихватио позив Чедомира Шошкића да отворимо овакве тениске терене. Очекујем помоћ од председника Западне Србије да направимо тениску академију да би деца која нису имала могућност да играју тенис, осете лепоту тог спорта, рекао је Боба Живојиновић, некадашњи број један дубл играч.

-Доста смо се мучили за ове тениске терене. Ми смо 2012.године тениске терене уредили ризлом, а након тога асфалтирали, то нас је коштало 1.800.000 динара. Изградњу тениских терена у Владичином Хану суфинансирало је Министарство омладине и спорта Републике Србије у износу од 5.200.000 динара. Општина Владичин Хан је учешћем од 1.200.000 динара успела да заједно са Министарством спорта у укупнм износу од 8.300.000 динара коначно заврши тениске терене који ће у наредном периору бити бесплатни за све грађане Пчињског и Јабланичког округа, рекао је председник општине Владичин Хан Горан Младеновић.

Изграђена подлога тениског терена спада у категорију тврдих, акрилна је и четворолослојна, идентична подлози на Отвореном првенству Аустралије у тенису.

 

 

 

Подели: