Одржана Свечана академија Полицијске управе у Врању

Поводом Дана Министарства унутрашњих послова, славе Министартва и Дана полиције, ПУ Врање приредила је Свечану академију у Дому војске у Врању. Свечаној академији присуствовали су представници Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, државних институција, локалне самоуправе, Епархије врањске, представници општина Пчињског округа као и делегације полиција из Републике Бугарске и Републике Северне Македоније. Минутом ћутања одата је почаст свим припадницима полиције који су дали своје животе за безбедност грађана.

Начелник ПУ Врање, Игор Живковић обратио се присутнима истакавши значај и ангажовање полицијских службеника. Он је уручио и специјална признања, признања, захвалнице и дипломе заслужним појединцима и колективима. У име МУП-а и награђених обратила се секретар Министарства унутрашњих послова Милица Ћатић која је истакла добру сарадњу са ПУ Врање.

Приказан је филм о активностима ПУ Врање, из кога се могло чути да је последњих година број кривичних дела смањен. Награђени су и ученици основних школа, чији су радови на ликовном и литерарном конкурсу поводом Дана полиције, оцењени као најбољи. У културно – уметничком делу програма учествовао је хор и оркестар Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Врања.

Подели: