Свака улица у селу мора да има назив

На 171. седници Градског већа којом је председавао градоначелник др Слободан Миленковић усвојени су између осталог предлог Одлуке о утврђивању назива улица, тргова и засеока на територији града Врања и нацрт Одлуке о одређивању аутобуских стајалишта за коришћење линијског превоза путника на територији града Врања.

На данашњој седници Градског већа усвојен је и Нацрт Одлуке о димничарским услугама, као и Нацрти Одлуке о изменама и допунама Одлуке о обављању комуналне делатности обезбеђивања јавног осветљења и о изменама и допунама Одлуке о јавним паркиралиштима. Усвојен је и предлог Одлуке о утврђивању назива улица, тргова и засеока на територији града Врања. Како је истакла Зорица Јовић порпаролка Градског већа, реч је о обимном послу и убудуће ће свака улица морати да има свој назив.

Већници су прихватили и Нацрт Одлуке о допунама Одлуке о држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији града Врања и Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о управљању гробљима и сахрањивању. Донето је и решење о образовању Организационог одбора 39. “Бориних позоришних дана”, као и Одлука о покретању поступка за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини града Врања јавним надметањима. У питању су парцеле у Улицама Иве Андрића, Будислава Шошкића, Ситничкој и Фрање Клуза.

Подели: