ФК Динамо испао, а КМФ Врање остао у Супер лиги Србије

Динамо је после историјског пласмана у Супер лигу, испао кроз бараж у нижи ранг. Клуб малог фудбала Врање се кроз двомеч са Зуфом из Бујановца спасио испадања из Прве лиге.

Фудбалски клуб Динамо и Клуб малог фудбала Врање имали су врло сличне сезоне у шампионату Супер и Прве лиге Србије. Оба дебитанти у највишем рангу, Динамо први пут у историји а Врање као повратник. Динамо на жалост љубитеља фудбала у Врању није успео да сачува статус Суперлигаша, док је Дифудбалерима малог фудбала то успело кроз двомеч баража за опстанак са Зуфом из Бујановца. У претходној сезони Динамо је са великим амбицијама ушао у такмичење Прве лиге Србије. Доведено је доста играча, направљен је састав који може да одговори задатку а то је био пласман у Супер лигу. Врањски клуб је био јесењи првак и главни кандидат за пласман у елиту српског фудбала. То је и остварено на крају прошле сезоне, јер је Динамо успео да освоји друго место иза новосадског Пролетера и да се пласира у Супер лигу. Пролетер је освојио 65 бода, док је Динамо имао два бода мање из 20 победа,  3 ремија и  7 пораза. Дебитантска сезона у Супер лиги је била историјска за Динамо и за цео фудбал у Врању. Али она није била како се очекивало. Ређали су се порази па је Динамо, после 30 одиграних утакмица  био предпоследњи са 20 бодова са само 5 победа, 5 ремија и 20 пораза. Лошије резултате имао је само, шеснаести Земун са 2 бода мање од Динама. Формирана је група У Плеј ауту у којој су клубови пренели половину својих бодова и у којој су се борили још 7 кола за опстанак. Поред Динама у Плеј ауту су играли: Радник из Сурдулице, Спартак из Суботице, Мачва из Шапца, Земун, Вождовац и Рад из Београда и Бачка из Бачке Паланке. У овој мини лиги, Бачка и Земун нису успели да изборе опстанак, док је Динамо морао у Бараж са Инђијом. У двомечу за опстанак, врањски тим није успео да остане у лиги., јер је у Инђији поражен са 3:0, док је у Врању резултат био 2:0 за Динамо. Тако су у Супер лигу ушла три друголигаша, ТСЦ, Инђија и Јавор, док су три Суперлигаша, Динамо, Бачка и Земун испали у Другу лигу.

Слично је било и са Клубом малог фудбала Врање, само што је епилог био повољан. Повратник у елиту српског малог фудбала, Врање играо је током сезоне доста променљиво. Знало се за реорганизацију, смањење лига у малом фудбалу, па је улог био већи. Врање је на крају сезоне некако успело да се домогне 9 места са освојених 28 бодова из 9 победа, једног ремија и 12 пораза. То девето место је гарантовало учешће у баражу за опстанак у лиги са другопласираним тимом Друге лиге а то је био Зуфо из Бујановца. Из Прве лиге су испали, Ивањица, РБ и Смедерево. Врање је било боље од Зуфа у оба меча и изборило је опстанак у лиги. У другом баражу, Јастребац из Блаца је победио Сас из Зрењанина и он је осигурао опстанак у лиги. У новој сезони ће Динамо играти Другу а Врање Прву лигу Србије.

Подели: