Коначни резултати завршног испита 27. јуна

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да је тест из математике, који су ученици завршног разреда основне школе полагали у оквиру завршног испита, протекао регуларно и по утврђеној процедури.

Полагањем теста завршено је спровођење завршног испита за школску 2018/2019 годину, а коначни резултати биће објављени у четвртак, 27. јуна, од 8 часова.

Према подацима, које се доставили директори основних школа, излазност ученика на полагање овог теста, била је висока. Од укупно 177 јединица локалне самоуправе, градова и општина, у  67 општина забележена је излазност од сто одсто.

У 114 општина излазност је већа од 99 одсто, док у 145 излазност износи 98 одсто, при чему je само у 32 општине излазност нешто мања, у распону од 89, 51 до 98 одсто, што се објашњава одустајањем полазника у школама за образовање одраслих који, по правилу, чешће приступају испиту у августовском року.

У односу на тест из српског језика и комбиновани тест, које су ученици претходно полагали, није уочено осипање броја ученика који су решавали тест из математике.

Извор: Влада Србије

Подели: