Отворена изложба слика учесника српско – руске ликовне колоније „Видици 2016-2018“

Удружење српско – руског пријатељства „Шид“ и Народни музеј из Врања организовали су ретроспективну изложбу слика учесника српско – руске ликовне колоније „Видици 2016-2018“ која је постављена у Галерији Народног музеја у Врању. Изложбу су отворили директор Народног музеја из Врања Саша Стаменковић, председник Удружења српско – руског пријатељства „Шид“ Мићо Ђукић и председница Удружења сународника и пријатеља Русије Пчињског округа Галина Митић.

Изложба обухвата радове ликовних уметника из Руске Федерације, Републике Србије и Републике Српске које су настале током одржавања српско – руске ликовне колоније „Видици“ која се од 2016. године одржава сваке године у Шиду.

“У овом простору може да се види седамдесет слика и две дрвене скулптуре које су остале у фундусу Удружења српско – руског пријатељства „Шид“ као део створен на Ликовној колонији”, рекао је председник Удружења српско – руског пријатељства „Шид“ Мићо Ђукић. “Циљ је ширење кулутних димензија и повезивање на нивоу српско – руских друштава пријатељства и презентовање руских уметника у Врању”, истакао је говорећи о изложби директор Народног музеја из Врања Саша Стаменковић.

Врањска публике ће изложбу моћи да погледа у наредних двадесетак дана.

Подели: