ЗЗЈЗ Врање обележава Међународни дан против злоупотребе и незаконите трговине дрогама

Међународни дан против злоупотребе и незаконите трговине дрогама обележава се сваке године 26. јуна. Резолуцијом 42/112, 1987. године Генерална скупштина УН-а прогласила је овај дан Међународним даном против злоупотребе и незаконите трговине дрогама као израз одлучности да ојача деловање и сарадњу у борби против злоупотребе и трговине дрогама.

Слоган кампање за 2019. годину је „Здравство и правосуђе за сузбијање дрога” („Health for Justice. Justice for Health) и има за циљ да нагласи значај сарадње здравственог и правосудног система јер ефективни одговори на проблеме повезане са дрогом нису могући без мултисекторске сарадње.
Тим поводом, Завод за јавно здравље Врање у сарадњи са партнерским организацијама Црвеним крстом Врање и Домом здравља организује заједничку акцију у среду, 26.јуна на платоу испред ЗЗЈЗ Врање са почетком у 9 сати. У оквиру акције указиваће се на значај јачања мултисекторске сарадње у области смањења понуде и потражње дрога и унапређењу јавног здравља, уз поделу здравствено васпитног материјала.

Подели: