Јумку више посла, а радницима вeће плате

У Београду је под називом „Партнер 2019“ отворен 9. Међународни сајам наоружања и војне опреме. У хали 1 Београдског сајма Компанија Јумко из Врања изложила је војне и полицијске униформе и заштитну балистичку опрему из сопственог производног програма. Председник Србије Александар Вучић је након званичног отварања посетио штанд Јумка где је најавио нове послове за врањску текстилну компанију и питао да ли радници могу да очекују веће плате. Посебну пажњу посетилаца привукао је штанд Републике Српске који је са преседником Вучићем посетио Милорад Додик председавајући Председништва Босне и Херцеговине. Представљено је полицијско возило под називом Деспот.

Председник Вучић је присуствовао и потписивању уговора о Сервисном центру између Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“ и Ербаса и свечаном откривању хеликоптера H 145M чије кључеве му је свечано уручио извршни директор Ербаса Бруно Еван.

Сајам карактерише и традиционално богат пратећи програм са презентацијама домаћих и страних фирми, стручним програмима и предавањима.

Под покровитељством Министарства одбране Републике Србије ова сајамска презентација ће трајати до 28. јуна.

Подели: