У Врању почиње Међународни летњи камп за уметничку игру

У организацији Института за уметничку игру 1. јула почиње пети Међународни летњи камп за уметничку игру – Summer Dance camp Врање 2019.

Овогодишњи камп похађа рекордни број полазника из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Немачке и Белорусије. Полазници су ученици основних и средњих балетских школа, студенти Института за уметничку игру и професионалци.

Фото: Институт за уметничку игру Београд

Предавања ће држати Бахрам М. Јулдашев (Русија/Словачка), Ана Павловић (Србија), Tomek Pomersbach  (Пољска), Огњен Вучинић (Хрватска), Мила Стијак (Србија), и корепетитор Ана Спремић (Србија).

Летњи камп траје десет дана а резултати овогодишњег рада биће јавно приказани у оквиру Гала концерта у Дому војске Врање 10. јула с почетком у 20 часова у коме учествују сви полазаници. У оквиру Гала концерта чије су припреме отпочеле почетком јуна у Београду, биће приказане варијације и делови класичног балета у кореографијама Бахрама Јулдашева као и савремене кореографије Tomeka Pomersbachova  и Огњена Вучинића.

Summer Dance camp  Врање 2019. одржава се под покровитељством Факултета за инжењерски менаџмент у Врању уз подршку Града Врања, Дома војске и Дома ученика средњих школа у Врању сa циљем децентрализације уметничке игре и популарисањем класичног балета и савремене игре.

Током пет година постојања Института за уметничку игру, покренуте су иницијативе отварања балетских школа на Косову и Метохији и подстицање савремене игре у Босни и Херцеговини.

 

 

Подели: