Фудбалери Динама иду у Словенију, а Радник је на припремама на Златибору

Припремајући се за почетак нове сезоне, фудбалери Динама се спремају за одлазак на припреме у Словенију, док се фудбалери Радника, већ налазе на припремама на Златибору.

Нови члан Прве лиге Србије, Динамо из Врања почео је са припремама пре десетак дана на свом стадиону Јумко у Врању. Фудбалери који су остали у клубу и на које Стручни штаб рачуна за борбе у Првој лиги Србије, тренирају а Управа клуба ради на комплетирању састава тима за нову сезону. До одласка на висинске припреме у Словенију, тринаестог јула, требало би да се комплетира тим Динама и да се види на које се играче рачуна за првенствене битке. Прелазни рок траје до краја августа па има довољно времена да се у Динамо доведу квалитетни играчи, који могу да одговоре задатку и да остваре циљ, а то је повратак у Супер лигу Србије. Тренутно у Динаму играчи долазе на пробу, неки фудбалери су већ напустили клуб а има и оних који ће наставити да играју за Динамо и у наредној сезони. Оно што се зна, званично, из клуба су отишла деветорица играча. Стевановић и Митровић су се вратили у свој матични клуб, Раднички из Ниша, јер су били позајмљени Динаму. Гашић је завршио фудбалску каријеру и више неће играти професионално фудбал. Сурака и Вукајловић нови су чланови Младости из Лучана, док се Ђуришић вратио у матични клуб, Војводину из Новог Сада. Голман Лакић је отишао у Слободу из Тузле а центарфор, Димитров се вратио у Раднички из Пирота. И на крају је Ожеговић отишао из клуба а највероватније ће каријеру наставити у Напредку из Крушевца.

Фудбалери Радника из Сурдулице, који су лагано изборили опстанак у Супер лиги, после рада у Сурдулици, отишли су на припреме на Златибор. Пету сезонu ће Радник играти Супер лиги а приоритет клуба је ослањање на играче из сопствене школе. Клуб је продужио уговоре са: Дамњановићем, Даноским, Павловићем, Пејчићем, Стевановићем и младим голманом Ранђеловићем. Други део припрема, тренер Божичић, спроводи на Златибору а већ су почели да играју и пријатељске утакмице. Први меч су изгубили од Радника из Бјељине, ретултатом 1:0, голом Максимовића. Радник, вечерас игра са Сутјеском из Никшића а договорен је меч са Јавором из Ивањице, 4. јула.

Подели: