Врањски тешкоатлетичари освојили су медаље у Лесковцу

На отвореном Купу Србије у Лесковцу у Бенч пресу, такмичари клуба Олимп из Врања освојили су 2 златне и 3 бронзане медаље. У селу Раковцу почео турнир у малом фудбалу Бимаба 2019 а у Дубници се вечерас завршава турнир. У Београду одржана осамнаеста кошаркашка тренерска клиника.

На отвореном Купу Србије, Србија опен куп у Лесковцу у дисциплинама снаге, врањски тешкоатлетичари из клуба Олимп освојили су 2 златне и 3 бронзане медаље. У конкуренцији 55 такмичара из 20  клубова из Србије, Словеније и Северне Македоније, врањски дизачи тегова били су врло успешни. Бранислав Станковић је у категорији преко 120 килограма освојио прво место у бенчу и треће место у категорији Опен. Александар Грујић је био први у ктегорији јуниора до 74 килограма и пети у категорији опен. У женској конкуренцији, Тијана Ђокић је у дисциплини М1 до 63 килограма била трећа а у Опену четврта. Милош Ристић је у дисциплини Опен заузео трећу позицију. Следеће такмичење на којем ће учествовати врањски тешкоатлетичари је Отворено првенство у Сврљигу у августу месецу.

У селу Раковац поред Бујановца почео је традиционални меморијални турнир у малом фудбалу Саша Бимба. Турнир је почео првог јула и трајаће до 13 јула, када ће се играти финална утакмица и меч за треће место. Ово је један од најпрестижнијих турнира у овом делу Србије а ове године награда за освојено прво место је 100.000 динара. Вечерас се у селу Дубница завршава турнир у малом фудбалу мечевима за пласман. Манифестација почиње ревијалном утакмицом  младих фудбалера Школа фудбала Престиж из Врања а онда следи меч за треће место да би турнир био затворен утакмицом за прво место и поделом награда.

Осаманаеста кошаркашка београдска клиника одржана је протеклог викенда у Београдској Хали спортова Ранко Жеравица на Новом Београду. Најпрестижнији семинар кошаркашких тренера у Европи и овога пута је оправдао очекивања. Преко 1.000 тренера из Србије и земаља Балкана у два дана је пратило квалитетна предавања светских тренерских имена. НБА тренери, Стен Ван Ганди и Игор Кокошков, првак АБА лиге, тренер Црвене Звезде, Милан Томић и професор Александар Лукман, кондициони тренер Звезде су одржали по два предавања тренерима на Клиници. По први пут на овом семинару били су присутни и тренери из Кине. Било је тренера из свих крајева Србије, а једино је био мали одзив тренера из Пчињског округа. Иако у округу има неколико кошаркашких клубова, само су два тренера били на семинару.

Подели: