Ђорђевић о резултатима рада Водовода

Генерални секретар Градског одбора Српске напредне странке у Врању и директор ЈП „Водовод“, Горан Ђорђевић на конференцији за новинаре, говорио је о раду и пословању овог предузећа у претходном периоду и најавио наредне активности Водовода.

-Први инвестициони циклус који је одрађен у Водоводу је вредности преко седам милиона евра захваљујући Влади Србије и Министарства грађевинарства. У оквиру овог циклуса промењено је  18 километара азбесних цеви и урађено  4 километра цевовода сирове воде од бране Првонек до Врањске Бање. Такође, обезбеђен је мерно регулациони блок и реконструисана Црпна станица Сараина, рекао је Ђорђевић.

Најзначајнији пројекат у оквиру првог инвестиционог циклуса, који је вредан 1,5 милиона евра,  је постављање магистралних колектора у насељима Бунушевац и Рашка  и Солунској улици. Колектор у насељу Бунушевац дужине је 2,1 километар, у насељу Рашка  један километар а у Солинској улици 4,3 километра. Сви колектори су тестирани, прошли пробни рад и чека се изградња Фабрике за пречишћавање отпадних вода како би они почели да функционишу.

Почела је и реализација другог инвестиционог циклуса вредности 14,3 милиона евра у оквиру кога се реализују два велика пројекта.

-Први пројекат, чија је вредност 3,6 милиона евра, је изградња колектора прљаве воде од Врањске Бање и Сувог Дола до Фабрике за пречишћавање отпадних вода.  Други капитални пројекат се односи на фабрику за пречишћавање отпадних вода, чији се почетак радова очекује крајем јула.  Вредност је 11,7 милиона евра.

Ђорђевић се осврнуо и на реконструкцију водоводне мреже у појединим улицама у граду. Обновљен је и осавремењен возни парк, набављени су багери, камиони, теренска возила за шта је опредељено око 270.000 евра.

На крају конференције акценат је стављен на финансијско пословање Водовода. У првом кварталу 2019.године остварена је добит од 10 милиона динара, рекао је Горан Ђорђевић директор ЈП „Водовод“ и генерални секретар Градског одбора Српске напредне странке у Врању.

 

Подели: