ЈП „Путеви Србије“: Очекује се појачан интензитет саобраћаја за предстојећи викенд

ЈП „Путеви Србије“ обавештава јавност да се за предстојећи викенд очекује појачан интензитет саобраћаја на аутопутевима у Србији.

Појачан саобраћај очекује се и на деоници од Дољевца до Прешева, где ће у циљу спречавања стварања већих застоја на наплати путарине, када су чекања дужа од 15 минута, бити организована ручна наплата путарине у максималним временским интервалима од 1-2 часа дневно.

Наплата путарине у ручном режиму врши се у складу са „Правилником о обављању послова наплате посебне накнаде за употребу пута или путног објекта“, у случајевима прекида у снабдевању електричном енергијом, техничког квара на систему за наплату путарине и у случајевима појачаног интензитета саобраћаја, ради убрзања проласка возила кроз наплатне станице, јер се на тај начин обезбеђује додатан пролаз возила кроз наплатну станицу, што је случај са наплатном станицом Дољевац.

ЈП „Путеви Србије“ апелује на све учеснике у саобраћају да поштују ограничење брзине, да буду посебно опрезни приликом вожње и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Подели: