Радник на припремама победио Борац из Бања Луке

Фудбалери Радника из Сурдулице победили су на припремама на Златибору екипу бањалучког Борца, резултатом 2:0, у припремној утакмици. Прелазни рок у кошарци трајаће од 27. августа до 3. септембра.

На висинским припремама на Златибору, фудбалери Радника из Сурдулице победили су у четвртом контролном мечу, Борац из Бања Луке, резултатом 2:0, полувреме 1:0. Ову последњу проверу играчи тренера Божичића су максимално искористили и савладали су новог премијерлигаша Босне и Херцеговине, који је наступио са подмлађеним тимом. Голове за сурдулички тим постигли су Даноски у првом и Златановић у другом полувремену. На терену хотела Палисад на Златибору, тренер Радника испробао је 17 фудбалера на које рачуна за шампионат у Супер лиги. У међувремену за Радник је потписао и нови фудбалер, Мирољуб Костић, који се вратио из Узбекистана из тима Олимпик. Костић је пре пет сезона играо у Сурдулици, када је Радник био члан Прве лиге Србије. Из клуба су наговестили да ће бити још промена у играчком кадру. Има интересовања за фудбалере Радника, па су могући одласци из тима у друге средине, а ради се и на довођењу нових играча. Менаџмент сурдуличког суперлигаша ће покушати да, по препоруци тренера Божичића, доведе голмана, штопера, једног везисту и једног нападача, како би комплетирали ростер за првенствене мечеве. Експедиција Радника боравиће на Златибору до 10. јула а онда се враћа у Сурдулицу. Има проблема око налажења противника за пријатељске утакмице, јер су сви клубови заузети, па се још увек не зна име клуба са којим ће Радник имати генералну пробу. Шампионат у Супер лиги почиње 20. јула, када сурдулички тим гостује екипи Младост у Лучанима.

А Кошаркашки савез Србије донео је одлуку о термину редовног прелазног рока за све клубове у Републици Србији. Редовни прелазни рок одржаће се од 27. августа до 3. септембра и у овом периоду сви кошаркаши без обзира на годиште имају право да промене клуб. Право да користе редовни прелазни рок имају само клубови који су добили дозволу за сезону и одобрење пријаве за такмичење у такмичарској сезони 2019-2020. Да су правила у кошаркашком спорту врло строга показује и то да је овом одлуком дефинисано да прелазни рок могу користити само клубови који су измирили сва своја дуговања према Кошаркашком савезу Србије и према Регионалним кошаркашким савезима.

Подели: