Урош Калинић нови шеф стручног штаба Фудбалског клуба Динамо из Врања

Фудбалски клуб Динамо за шефа стручног штаба именовао је Уроша Калинића, фудбалског тренера из Београда. Калинићу је ово први тренерски посао у Првој лиги Србије, јер је до сада водио српсколигашке тимове.

Дете Црвене Звезде, који је наступао као играч за млађе селекције нашег најтрофејнијег клуба, играо је и за Јавор из Ивањице, Раднички из Ниша, Графичар и Трудбеник из Београда а у иностранству је наступао за Спорвеген  у Шведској и Арис из Лимасола. Као тренер радио је у београдским српсколигашким клубовима, ОФК Београду, Графичару и Трудбенику. Ово ће Калинићу бити ватрено крштење у вишем рангу такмичења.

Динамо је изазов за новог тренера а средина у коју долази је права фудбалска.

Нападачки фудбал, са пуно трчања и игром пред противничким шеснаестерцем је добитна комбинација за брз повратак Динама у Супер лигу Србије, што је и циљ клуба. У клуб је дошло неколико нових играча а комплетирање тима се очекује до поласка на припреме на Охридско језеро, највероватније у недељу.

Има довољно времена да се тим Динама уигра и да спремно дочека почетак шампионата, када у Врању гостује Смедерево. Генералну пробу пред почетак првенства Динамо ће имати на стадиону Јумка  са новим прволигашем, Радничким из Пирота.

Подели: