Радник победио прволигаша из Чајетине резултатом 4:3

У последњем контролном мечу на припремама на Златибору, сурдулички Радник победио је прволигаша, Златиборa из Чајетине, резултатом 4:3. Фудбалери Динама у недељу одлазе на припреме у Охрид.

На висинским припремама на Златибору, фудбалери суперлигаша Радника из Сурдулице одиграли су последњи контролни меч пред долазак у Сурдулицу. Противник им је била екипа Златиборa из Чајетине, клуб који се такмичи у Првој лиги Србије и који је играо бараж за попуну Супер лиге али је испао у доигравању. Радник је головима, Златановића, Стевановића и Бојића, који се два пута уписао у листу стрелаца, славио резултатом 4:3, полувреме 2:1. У веома занимљивој фудбалској представи на терену хотела Палисад на Златибору, виђен је допадљив и борбен меч. Тренер радника, Божичић на овом мечу испробао је 19 играча на које рачуна за почетак првенства. Коначан састав сурдуличког клуба још није коначан, јер је прелазни рок у фудбалу у току па је могућ долазак у Сурдулицу још неких фудбалера. Првенство почиње 20. јула, када Радник одлази у госте у Лучанима, екипи Младости. А онда до 5. кола Сурдуличани играју са екипама из Војводине и Београда. У 2. колу су домаћини Спартаку, у трећем гостују Чукаричком па дочекују новосадску Војводину и у петом колу одлазе у госте Инђији, која је елиминисала Динамо из Врања из Супер лиге. Упоредо са припремама фудбалера, трају радови на стадиону Радника у Сурдулици. Мења се трава, поставља се дренажни систем и по завршетку радова овај стадион имаће један од најбољих терена у Србији.

А фудбалери прволигаша Динама из Врања заједно са Стручним штабом, који предводи нови тренер, Урош Калинић, требало би да у недељу оду на припреме на Охридско језеро. Прва опција припрема Динама био је одлазак у Словенију, али због попуњености капацитета ова могућност је отпала па се одлучило да Охрид буде одредиште експедиције Динама. На теренима поред Биљаниних извора има одличних услова за припрему тима за предстојеће утакмице у шампионату Прве лиге Србије. Мањкаће само квалитетни противници за спаринговање, али и то ће се некако решити у ходу. Динамо су напустили многи играчи али до одласка на припреме доћи ће доста новајлија који ће попунити тим. Заказана је и генерална проба на Јумковом стадиону пред почетак првенства са Радничким из Пирота. А онда у првом колу у Врању меч са Смедеревом и почетак операције повартка у Супер лигу Србије, што је приоритетни циљ Динама у наступајућој сезони.

Подели: