ОШ “Предраг Девеџић“ у Врањској Бањи добила нови школски инвентар

ОШ “Предраг Девеџић“ у Врањској Бањи добила је нови школски инвентар захваљујући Министарству просвете. Тим поводом школу су обишли председник ГрО СНС у Врању и народни посланик Славиша Булатовић и председник ГО Врањска Бања Драган Сентић.

-Као бивши ученик ове школе ја сам данас пресрећан јер смо после толико година успели да обезбедимо  комплетан школски инвентар. Верујем да ће ученици од 1. септембра бити задовољни бољим условима за рад. Није било једноставно обезбедити намештај за школу али Србија данас, вођена одговорном политиком председника Александра Вучића, у стању је да много више мисли и на школе и на болнице и путеве. Обезбедили смо и пројекат за реконструкцију ОШ „Предраг Девеџић“, рекао је председник ГрО СНС у Врању и народни посланик Славиша Булатовић.

Директорка ОШ „Предраг Девеџић“ Весна Анђелковић је изразила велико задовољство јер је школа после 40 година први пут променила целокупни намештај.

-Све што се за школу уради значи много. Промена школског инвентара утицаће на естетски изглед и на квалитет наставе. Вредност је 2.670.000 динара а обухвата катедре, клупе, столице, ормариће за 18 учионица. Иначе, ОШ „Предраг Девеџић“ похађа 553 ученика. Захвална сам на подршци локалне самоуправе која је препознала потребе школе и дала кључни допринос да добијемо нови намештај, рекла је директорка ОШ „Предраг Девеџић“ Весна Анђелковић.

-Садашња локална самоупава подржава напоре Управе школе на челу са директорком да се избори за бољу и савременију школу, за боље услове рада и нове успехе. Један од резултата заједничких напора за бољу и лепшу школу, јесте нови инвентар за који је школа добила средства од Министарства просвете за што смо се сви несебично залагали. Нове табле клупе, столице, ормари неће само улепшати учионице и бити радост деци, већ ће, сигуран сам, учење учинити лакшим и успешнијим, рекао је председник ГО Врањска Бања Драган Сентић.

 

Подели: