Фудбалери Динама из Врања отпутовали на десетодневне припреме на Охридско језеро

Други део припрема, фудбалери Динама одржаће у Охриду. У Врању формиран Женски фудбалски клуб Динамо. Фудбалери Радника из Сурдулице имали су успешну генералну пробу пред старт првенства у Супер лиги Србије.

Са новим тренером, Калинићем и са десеторицом нових фудбалера, Динамо је јуче отпутовао на десетодневне припреме на Охридско језеро. После 20 дана рада на свом стадиону у Врању и комлетирања тима за нову сезону у Првој лиги Србије, динамови фудбалери други део припрема обавиће на теренима код Охридског језера у Северној Македонији. Стручни штаб је повео 27 играча на које рачуна за јесење битке за бодове. Из тима који је завршио Супер лигу недеостаје 12 играча: Перић, Лакић, Ђуришић, Сурака, Вукајловић, Митровић, Стевановић, Димитров, Ожеговић, Гашић, Павишић и Сићевић. у Динамо је дошло неколико играча а неки су прикључени првом тиму из омладинског погона. На Охрид су отишли: Антић, Стевановић, Недељковић, Велуи, Спасић,  два Поповића, Јовановић, Онимиси, Вешковац, Сек, Беон, Илић, Бранковић, Миличковић, Ђокић, Симић, Ћурувија, Бајић, Божовић, Тумбас, Јашаревић, Васиљевић, Штуалаковић, Сремчевић, Стаманковић и Станковић. Грк Мацукас ће се прикључити припремема на Охриду за неколико дана. Највећи проблем фудбалерима Динама на припремама биће проналажење адекватног спаринг партнера за пријатељске утакмице, јер су сви  јачи македонски клубови на припремама ван земље. Динамо ће играти са слабијим противницима као што су Победа из Прилепа и Пелистер из Битоља. По повратку у Врање, врањски фудбалери имеће генералну пробу против Радничког из Пирота а онда следи почетак лиге са Смедеревом, трећег августа у Врању па онда недељу дана касније и са Бачком.

После 15 година Врање је добило женски фудбалски клуб. Клуб ће функционисати под окриљем мушког Фудбалског клуба Динамо. Врање је град са традициом у женском фудбалу, јер је  Женски фудбалки клуб Јумко у бившој Југославији годинама био вицепрвак и вишеструки освајач Купа. За тренера је постављена Данијела Стојиљковић, вишеструка репрезентативка и интернационалац у многим европским клубовима. На првом тренингу јавило се двадесетак давојчица а тренинзи ће се одржавати на стадиону Јумка три пута недељно.

У генералној проби пред почетак првенства у Супер лиги, фудбалери Радника победили су Радничког из Пирота, резултатом 3:0. На стадиону Куњак у Владичином Хану, сурдулички фудбалери су показали да спремно дочекају старт шампионата наредне недеље, када одлазе у госте екипи Младости у Лучанима. Стрелци голова за Радник били су Дамњановић, Даноски из пенала и  Јокић.

Подели: