Отворена изложба слика Добра Марића – Марета

У Галерији Народног музеја у Врању отворена је изложба слика Добра Марића – Марета, академског сликара из Титела. Изложено је 13 цртежа и 12 уља на картону. Дела која су се нашла пред Врањанцима припадају циклусу „Калварија“.

Добро Марић сликарство је дипломирао на Академији ликовне уметности у Новом Саду, у класи професора Јована Ракиџића. Живи и ствара у Тителу. Осим сликарством активно се бави цртежом, графиком и педагошким радом. Члан је СУЛУВ-а од 1994. године и УЛУС-а од 2017. године. Више пута је награђиван, а једна од најзначајних награда које је добио 1989. је награда 5. Бијенала југословенског студентског цртежа, Дома културе Студентски град – Београд.

„Добро Марић своје сликарство развија токовима складног и логичног континуитета још од времена прекретнице две последње деценије 20. века. Од тада, током тих кардиналних деведесетих госдина, овај уметник је константно тражио и изналазио адекватан исказ, одговарајући на специфичну атмосферу епохалне кризе – не као следбеник главног тока уметничких актуелности, него као тих и поуздан сведок времена“, истакла је Мирјана Јовановић кустос Галерије Народног музеја прочитавши део из рецензије Саве Степанова.

Изложбу ће поштоваоци ликовне уметности моћи да погледају до 5. августа.

Подели: