Удружење грађана „Наш свет, наша правила“ реализује пројекат „Зелена Гимназија“

Удружење грађана „Наш свет, наша правила“ је добило средства на конкурсу расписаног од стране Министарства заштите животне средине за пројекат „Зелена Гимназија“. Свечано потписивање уговора било је у петак 12. јула у просторијама Министарства у Београду. Са радовима се званично  започиње у понедељак 15. јула и за реализацију је предвиђено следећих пет месеци.

Партнери у овом пројекту су ЈП Водовод, ЈП Паркинг сервис, ЈКП Комрад и ЈП Урбанизам и изградња града. Они су увидели важност овог пројекта у његовом циљу рестаурирања, уређивања и улепшавања дворишта Гимназије „Бора Станковић“ да би се ученицима Гимназије пружио адекватан простор за одмор и рекреацију. Нема сумње да би без огромне подршке пружене од стране партнера реализација „Зелене Гимназије“ била немогућа и неизводљива. Пројектом је предвиђено уређивање целокупног дворишта Гимназије, централног прилаза Гимназији, рестаурације летњиковца у склопу којег ће бити подигнут и тунел који ће се поставити као прилаз истом, постављање дрвореда, покоцкавања стаза у парку испред школе и унапређивање осветљења око школе.

Овај пројекат представља наставак пројекта „Савремени кутак“, који је такође реализовало удружење „Наш свет, наша правила“ на конкурсу Војвођанске банке у оквиру програма „Одговорно у заједници“ и имао је за циљ пружање модерније и ефектније едукације подстицањем самосталног истраживања и радозналости код ученика. Оба пројекта доприносе унапређењу Гимназије као образовне установе, с обзиром на то да „Зелена Гимназија“ настоји да Гимназијалцима пружи уређен простор за одмарање, као и да учини да околина Гимназије буде сређена колико и њена зграда, после реновирања из 2013. године. Радови ће бити завршени до 30. новембра ове године. Овом приликом неизоставно је поменути и помоћ и подршку града и већнице за културу Зорице Јовић, наглашавају из Удружења грађана „Наш свет, наша правила“.

 

Подели: