Антић: Ово је година промена и контроле у ЗЦ Врање

У просторијама Српске напредне странке директоркa Здравственог центра др Љиљана Антић, одржала је конференцију за новинаре на којој је говорила о резулатима рада ове здравствене установе у претходном периоду.

-Имала сам задовољство да сам се у тренутку отварања новог Хируршког блока нашла на овој функцији која је велика капитална инвестиција у Врању. Сврха отварања Хируршког блока је да се што мањи број пацијената шаље према другим Клиничким центрима а да се неопходни оперативни захвати раде у Врању. Његова изградња је коштала 7,5 милиона евра, а опреме 1,5 милиона евра, рекла је директоркa Здравственог центра др Љиљана Антић.

Акценат на конференцији је стављен и на реконструкцију старе болнице чија је вредност 6,2 милиона евра.

-Пројекат  реконструкције старе болнице је завршен и већ од септембра  би требало да крену радови, рекла је Антић.

Служба Физикалне медицине је пресељена након преласка трансфузије и патологије у нови Хирушки блок.

-Захваљујући запосленима и донаторима  служба Физикалне медицине је после четири деценије проширена и по први пут има просторију за рехабилитацију деце и беба, рекла је Антић.

У Здравственом центру у Врању у протеклих годину дана запослено је девет лекара и десет медицинских сестара. Захваљујући обећању Министарства здравља у наредном периоду биће примљено још три радника у стални радни однос , рекла је директоркa Здравственог центра др Љиљана Антић на конференцији за новинаре.

 

Подели: