Извучени парови за такмичење у Купу Србије за одбојкашке клубове

Одбојкашице Врања у првом колу Купа Србије су слободне, док одбојкаши играју са Топличанином 97 у Прокупљу. Победом над екипом Ауто школе Смер, екипа Бутик Растко освојила прво место на турниру у малом фудбалу Бимба у Раковцу.

У седишту Одбојкашког савеза Нишавског округа у Нишу, јуче су извучени парови за први степен Купа Србије за одбојкашке клубове. Усвојене су и Пропозиције за Куп такмичење и одређена старатегија и динамика одигравања утакмица. Врањски прволигаш, Женски одбојкашки клуб Врање, у првом кругу Купа је слободан по распореду, док ће у другом колу играти против победника дуела између Мајданпека и Топличанина из Прокупља. У мушком такмичењу одбојкаши Врања крећу од првог кола и састаће се са Топличанином 97 у Прокупљу. Ако победе Прокупчане, врањски одбојкаши ће у другом колу дочекати Јагодину у Врању. Утакмице првог кола играју се 31. августа а мечеви другог кола су на програму 7. септембра.

А једини женски прволигаш у овом делу Србије, ЖОК Врање, полако врши припреме за наступајућу сезону.  Првенство у Првој лиги Србије почиње ове године нешто касније, тек 27. октобра, па се има довољно времена за адекватне припреме. За десетак дана почеће са припремама једна група одбојкашица, да би се касније прикључиле и све девојке на које тренер Ђуровић рачуна за шампионат. Тим у односу на прошлу сезону неће претрпети велике промене. За сада се зна да је Михајловић напустила клуб и спомиње се да је потписала за Спартак из Суботице. Нове одбојкашице у екипи су повратнице у клуб: Петровић, вратила се из Ваљева, Стаменковић-Рангелов се вратила из Панде и Станковић је дошла из бујановачког БСК-а. Све остале одбојкашице су и даље у клубу. Припреме ће бити обављене у Врању а пред крај септембра договорена је сарадња са некадашњим репрезентативцем, Жељком Танасковићем да ЖОК Врање борави неколико дана у тренажном центру Импулс хол у Београду, где ће одиграти неколико пријатељских утакмица. Да подсетимо, Прва лига у новој сезони је скраћена и бројаће 10 клубова. Поред Врања играће и: Динамо из Панчева, Раднички и  Рода из Београда, Омладинац из Нових Бановаца, Смедерево, Спартак из Љига, Србијанка из Ваљева, Срем из Сремске Митровице и Таково из Горњег Милановца.

Меморијални турнир у малом фудбалу Бимба у Раковцу код Бујановца завршен је синоћ тријумфом екипе Бутик Растко. Овај тим је у финалу победио екипу Ауто школе Смер, којој је припало друго место, док се на треће место плаирала екипа Зајко Еко стил. Најбољи играч турнира је Александар Станковић из Зајко Еко стила, док је за најбољег голмана проглашен, Дејан Пашић из екипе Бутик Растко. На турниру је учествовало 20 екипа а најбољима су припале новчане награде од 100.000, 30.000 и 6.000 динара.

Подели: