Додатних 2,6 милијарди динара за путну инфраструктуру у Топличком округу

Потпредсеница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић одржала је данас у кампу “Коридора Србије” у Белој Паланци заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем састанак са начелником Топличког округа и председницима општина из овог краја и са њима разговарала о инфраструктурним пројектима важним за Прокупље, Блаце, Житорађу и Куршумлију.

Михајловићева је овим поводом истакла да је и данас са председницима општина и начелником овог округа разговарала о приоритетима када су пројекти у инфраструктури у питању, те да су заједнички договорили шта ће се реализовати у овој и наредној години.

„Поред редовног одржавања путне мреже, што је обавеза „Путева Србије“, у путну инфраструктуру Топличког краја уложићемо додатних 2,6 милијарди динара. Сви питеви у Србији морају имати асфалт. Наша земља данас има стабилан буџет, покрећемо пројекте који се мере у милијардама евра и не можемо дозволити да иједан пут у Србији буде без афсалта“, рекла је она.

Вања Удовичић истакао је да и данашњи састанак показује да су за Владу Србије све локалне самоуправе подједнако важне и да су ту да разумеју проблеме општина и помогну у решавању.

„Нисмо први пут на југу Србије, настављамо да улажемо у спортску инфраструктуру. Завршићемо поједине спортске објекте чија градња је започела двехиљадитих и реконструисаћемо постојеће. Драго ми је да сам и данас чуо доста квалитетних предлога који за циљ имају стварање услова за бављење рекреативним спортом доступним свим грађанима“, рекао је Удовичић, захваливши се уједно потпредседници Михајловић на жељи да развија женски спорт.

Милан Аранђеловић, начелник Топличког округа рекао је да је на данашњем састанку било речи о пројектима из ресора оба министарства и додао да су препознати проблеми ових општина и дате гаранције за помоћ у њиховом решавању.

Александар Симоновић, градоначелник Прокупља рекао је да је данашњи састанак још један доказ да Влада Србије брине о југу Србије и додао да ће у овом граду бити реконструисано неколико путева – од Прокупља до Житног Потока, Рибарске бање и Блаца, као и изградња трим стазе на брду Хисар.

Милан Ћурчић, председник општине Блаце, изјавио је да је одржан кондтруктиван састанак са два министра и да су добили чврсте гаранције да ће у сарадњи са општинама решавати проблеме од важности за квалитетан живот грађана ових самоуправа.

Иван Станојевић, председник општне Житорађа се захвалио Влади Србије на континуираној подршци и додао да је данас договорено да се већина горућих проблема решава у овој години, те да ће захваљујући Министарству омладине и спорта 120 милиона динара бити уложено у купалишни комплекс у овој општини.

Небојша Јовић, заменик председника општине Куршумлија рекао је да је данашњи састанак доказ да Влада Србије мисли на Топлички округ, истакавши да је догвоорена реконструкција неколико путева, пре свгеа Рударе-Пролом бања, Куршумлија-Мердаре и две локалне улице у овој општини.

 

 

 

 

 

Подели: