Град финансира запошљавање младих лекара

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић потписао је уговор са Здравственим центром Врање о ангажовању 9 лекара и 11 медицинских сестара, вредан скоро 9 милиона динара. Реч је о пројекту пружања примарне здравствене заштите становништву у руралним подручјима и периферним градским насељима, који се финансира из буџета града. Тим поводом одржан је и састанак са младим здравственим радницима који ће путем пројекта бити ангажовани до краја текуће године. Састанку су присуствовали и помоћник градоначелника Александар Стајић, директорка Здравственог центра Врање Љиљана Антић и градски правобранилац Ђурђица Ђорђевић. Како је градоначелник Миленковић рекао том приликом, уговори о ангажовању биће појединачно закључени између Здравственог центра Врање и кандидата.

-На овај начин помажемо пре свега суграђане који се налазе у систему здравствене заштите, унапређујемо кадровску политику у здравственој установи док истовремено пружамо шансу младим лекарима за стицање искуства и осамостаљење, у овом хуманом позиву, рекао је градоначелник и додао да је намера градског руководства да се овај пројекат спроводи у континуитету и без прекида, независно од јавног конкурса за пријем лекара.

-Нето зарада за лекаре биће око 70.000 динара, док ће медицински радници примати око 40.000 динара. Пратићемо кретање зарада на републичком нивоу и трудићемо се да оне буду усаглашене са примањима“ додао је Миленковић. Он се захвалио и градском већнику др Мирољубу Станковићу на несебичном залагању у спровођењу овог пројекта. Љиљана Антић нагласила је заслуге и допринос градоначелника и локалне самоуправе , у спровођењу овог пројекта. Како се чуло на састанку, град је успео да одговорним приступом ревитализује рад и стабилизује финасијско стање градске апотеке, а да се у наредном периоду очекује отварање нове амбуланте и апотеке у насељу Виктор Бубањ. На идентичан начин, у току прошле године локална самоуправа обезбедила је радно искуство за 17 младих лекара.

Подели: