Михајловићева на крају посете источном краку Коридора 10: Решићемо све проблеме, аутопут готов на јесен

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић одржала је данас у кампу “Коридора Србије“ у Белој Паланци, завршни састанак у оквиру свог боравка на источном краку Коридора 10, са извођачима радова и другим учесницима на пројекту изградње ове деонице. Она је истакла да ће заједничким радом Владе и “Коридора Србије“ сви проблеми на деоници бити превазиђени и да ће источни крак бити пуштен у саобраћај на јесен.

“Имали смо одређених проблема на овој деоници и верујем да у будућности никада више нећемо имати проблема са грађевинским компанијама које изводе радове, као што смо на овој деоници имали са грчким Актором! Али, превазићи ћемо све проблеме и на јесен пустити у саобраћај источни крак Коридора 10 ка Бугарској. Хвала Коридорима Србије на свему што раде када су инвестиције у питању, настављамо нови инвестициони циклус у инфраструктуру где ће Коридори бити инвеститор на изградњи ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина“, рекла је Михајловићева.

Она је додала да очекује да ће сви локални путеви који су оштећени током изградње Коридора 10 бити поправљени, у складу са уговореним обавезама јер је то јако важно за грађане Србије који живе у близини источног крака Коридора 10.

Александар Сенић, директор Сектора за изградњу у “Коридорима Србије“ рекао је да је на завршном састанку са свим извођачима и надзорним органом договорено шта ко треба да уради да би током јесени у саобраћај пустили источни крак.

“Хвала потпредседници Владе Србије Зорани Михајловић јер нам је својом посетом дала значајан импулс да још више и брже радимо како би испунили обећање и на јесен пустили у саобраћај цео ауто-пут од Ниша до Димитровграда“, рекао је Сенић.

Михајловићева ће данас поподне разговорати у Димитровграду са бугарским министаром транспорта, информационих технологија о комуникација Росеном Жељазковим о начинима како да наши гађани и привреда прелазе границе наших држава. На крају посете, Михајловићева ће лично захвалити свим радницима који раде на источном краку Коридора 10.

 

Извор: Министартво грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

 

 

 

 

 

 

Подели: