Највећи успех Ски клуба Бесна Кобила на првенству Србије у слалому на ролерима у Врању

Протекле  недеље Бесна кобила и Врање били су центар Европског слалома на ролерима. Од уторка 30. јула до 2. августа на Бесној кобили одржан је Roller Race kamp за све категорије под покровитељством Светске ролер федерације, Српске скејтборд и ролер федрације, технички организатор кампа био је наш клуб. Руководилац кампа један од најбољих Светских тренера Патрик Штипмфл из Немачке. Демостраторке на кампу су биле једна од најбољих Светских слаломашица данашњице Јулија Шлегер и најбоља Пољска слаломашица Ања Новак. Учешће на кампу су узели тимови из Немачке, Пољске, Летоније, Италије и Словеније као гости и наравно чланови Скијашког клуба Бесна Кобила као домаћини кампа.

Круна овог кампа биле су две World Ranking  трке у центру Врања обе из календара Светске ролер федерације.

У суботу је вожено Отворено првенство Србије у слалому на ролерима а  највише успеха имао је Скијашки клуб Бесна Кобила.

Златом и називом првака Србије окитили су се следећи наши такмичари Петра Стојиљковић, Лазар Спасић, Дуња Арсић, Страхиња Костадиновић, Петра Љубисављевић, Стефана Стојановић, Емилија Арсић и Миа Дединац. Сребрни су били Даница Илић, Ђурађ Љубић, Никола Костадиновић, Анастасија Стојановић, Каја Сретић и Милица Петковић. Бронзу је освојио Лазар Антић.

Другог дана викенда вожен је Беснокобилски куп.Освајачи златних медаља у својим конкуренцијама су Петра Стојиљковић, Лазар Спасић, Дуња Арсић, Маса Јовић, Анастасија Стојановић , Емилија Арсић и Миа Дединац. Сребрни су били Милица Петковић, Ђурађ Љубић, Даница Илић, Страхиња Костадиновић, Тадија Љубисављевић, Петра Љубисављевић, Стефана Стојановић и Каја Сретић. Док су се бронзама окитили Анастасија Веселиноић, Лазар Антић, Нађа Стаменковић, Никола Костадиновић и Дуња Стојиљковић.

У комбинацији трка из оба дана у апсолутној категорији кид жена најбржа је била Јулија Слегер из Немачке, друга Ања Новак из Пољске а трећа наша најбоља слаломашица Миа Дединац. Код мушкараца најбржи је био Патрик Стимпфл из Немачке, други његов млађи брат Франсис, док је трећи био Георгс Смалцс. Укупан биланс медаља је 15 златних, 15 сребрних и 7 бронзаних.

У оба дана на тркама је учествовало 135 такмичара и Србије, Пољске, Немачке, Летоније, Италије, Словеније и Словачке међу њима и неки од најбољих Светских слаломаша и првака Европе.

Следећа трка у Врању биће трка Светског купа на којој ће се окупити најбољи Светски слаломаши.

Трке су несебично помогли Град Врање који јепројекат препознао као пројекат од велике важности за Град, Спортски савез града Врања, ЈКП Комрад, ЈКП Водовод, Паркинг сервис и бројни спонзори. Награде за најбоље обезбедио је Чешки произвиђач ролер опреме Темпиш који је наступио и са својим тимом, а у паузи између две трке извели су заједно са својим пријатељима и СК Бесна Кобила, ТСТ Варшава, Inline Alpine Team Skawina i Snowfeel performans и презентацију слалома на ролерима многобројној Врањској публици.

 

Подели: