Аутомобил пун бојеве муниције од Софије ка Власинском језеру

Цариници су у сарадњи са полицијом на улазу граничног прелаза Стрезимировци 3. августа 2019. године у преподневним часовима открили аутомобил пун бојеве муниције.

Муниција је откривена у аутомобилу бугарских регистарских ознака којим су два младића из Софије путовала ка Власинском језеру.

Реч је о бугарским држављанима, 28-годишњем возачу и 24-годишњем сувозачу, који су на питање да ли имају нешто да пријаве одговорили да немају ништа јер иду у туристичку посету.

Детаљним прегледом BMW-а Х5 којим су допутовали до границе, утврђено је да се у касети испред сувозачког седишта налази 32 бојева метка марке “Magtech“ калибра 9мм, док је у касети иза ручице мењача откривено још 50 бојевих метака марке “Luger 9мм“.

Потом су службеници детаљно прегледали и пртљажник возила, у коме је испод једног ранца и подног поклопца, откривено и 2 пара непријављених регистарских ознака.

Младић који је управљао аутомобилом потврдио је службеницима на прелазу да је све што је откривено у аутомобилу власништво његовог оца.

Како је реч о наоружању, сва откривена муниција предата је полицији у даљу надлежност.

Подели: