Ски клуб Бесна Кобила на отвореном првенству Словеније у Вузеници

Такмичари скијашког клуба Бесна Кобила возили су трку отвореног првенста Словеније у Вузеници.

Тим скијашког клуба Бесна Кобила је наступио са 18 такмичара и освојио 11 медаља и 4 пехара за назив Грофица Похорја.
Прва места и златне медаље у својим категоријама освојили су: Дуња Арсић, Петра Љубисављевић, Стефана Стојановић, Емилија Арсић и Миа Дединац.
Вицешампиони отвореног првенства Словеније су: Вера Илић, Лука Митровић, Анастасија Стојановић и Каја Сретић. Трећепласирани су били:Дуња Стојиљковић и Маша Јовић.
Назив и титулу Грофице Похорја( комбинација ски кроса и слалома на ролерима ) до идуће године носиће: Дуња Арсић, Петра Љубисављевић, Стефана Стојановић и Емилија Арсић.
На све ове титуле треба додати и пласмане осталих наших такмичара који су заузели од 4. до 7. места што нас је довело до титуле најуспешнијег клуба на Отвореном првенству Словеније у слалому на ролерима.
На трци је учествовало 70 такмичара из Словеније, Италије, Немачке, Пољске и Србије.
Осим такмичарског карактера ово такмичење смо искористили и за обилазак природних лепота и знаменитости Корушке и посету скијалиштима Мариборско Похорје и Копе где смо добили услове за тренинге као домаћи клубови. Са СК Вузеница и СК Девин из Трста смо за предстојећу скијашку сезону договорили заједничек тренинге и и договорили проширење сарадње.
Наши такмичари настављају редован тренажни процес док нашу најбољу ролерашицу од четвртка до недеље очекују наступи на Европском првенству и тркама Светског купа у Шпанском граду Вилаблино.

Подели: