Гимназијалци учесници пројекта „Дигитални погон”

Врањски Гимназијалци Сташа Алексић, Наталија Стојановић и Милица Станковић, заједно са менторима професорком енглеског језика Мајом Булајић и професором историје Ненадом Стојиљковићем, боравили су у летњој школи на Копаонику од 15. до 20. августа. То је реализовано у оквиру пројекта „Дигитални погон”, у организацији Библиотеке плус и Новосадске новинарске школе, а учествовало је тридесет ученика из десет школа.

Током боравка у летњој школи ученици су имали бројне активности. Они су снимали, монтирали и обрађивали видео материјале, присуствовали предавањима стручњака из области филма, историје и режије Милана Влајичића, Марије Вукић, Мише Ћурковића и Марка Пиштала, учествовали у дебатама на одређене теме из области медијске културе и писмености. Такође, имали су прилику да своја остварења прикажу на ревији филма.

– Општи утисак са летњег кампа је да су ученици стекли и повећали знање и вештине у оквиру дигиталне писмености, стекли нова знања у вези са снимањем и монтажом видео материјала и размењивали искуства која су и те како корисна – истакла је директорка Гимназије Сузана Мишић Станковић.

Она је додала да су, у оквиру реформе гимназијског образовања у области Језик, медији и култура као изборног програма, активности предвиђење „Дигиталним погоном” најбољи пример усаврашавања и рада на терену.

Подели: