Бобић Мојсиловић у Врању: Моја дела немају рок трајања

Мултимедијалној уметници Мирјани Бобић Мојсиловић ово је друга посета Врању. За прву је вежу лепе успомене, сећа се да су то били такође „Дани Врања” и то пре пет година.

– Врање има душу, памтим то генијално вече, било је доста људи. Пуно је дела о којима ћемо вечерас причати. Имам нове књиге, нови роман, нова издања старих романа, поезију. Моја дела, сада сам то увидела, немају рок трајања. И стварно сви моји романи као да су написани сада. То је евергрин Мирјана. Књиге су као деца, и песме, и слике, не можете да кажете шта највише волите, али постоји један роман који није толико био популаран, тек га сада откривају и то је велика срећа са мојим делима, све дам једно десет година пре времена. Они сада тек откривају роман „Тражи ме”, који ће једног дана бити филм или серија – рекла је Бобић Мојсиловић непосредно пре почетка књижевне вечери.

Млади сликари који се припремају за факултете уметности стварали су на основу њених дела. То су полазници Ликовне радионице Народног универзитета.

– Ја сам одушевљена да ће моје слике младим људима бити инспирација да нешто направе, једва чекам да видим шта ће да ураде. То је једна дивна идеја и та синергија коју ја имам између неколико ствари којима се бавим и вечерас се види овде. Младим уметницима желим да сви буду примљени на Академију – истакла је она.

Мирјана Бобић Мојсиловић најавила је нову збирку поезије коју припрема за Сајам књига са 16 нових песама праћених цртежима.

Подели: