Општина Трговиште издвојила 19 милиона динара за унапређење пољопривреде

Уговоре о додели средстава за подстицаје предвиђене програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Трговиште за 2019. годину добило је 26-оро власника пољопривредних газдинстава, које им је свечано уручио председник општине Ненад Крстић. Из буџета за субвенције у пољопривреди ове године издвојено је 19 милиона динара.

Председник општине Трговиште Ненад Крстић честитао је пољопривредницима на добијеним средствима и пожелео им да удвоструче своју производњу. Он је најавио нове подстицајне мере, а конкурс за пријављивање биће отворен до краја године, односно до утрошка финансијских средстава.

Средства која ће бити додељена власницима пољопривредних газдинстава у Трговишту у једнократном износу обезбеђена су из буџета ове општине на Предлог програма подршке од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Циљ је развој пољопривредних газдинстава и локалне заједнице.

Корисник је у обавези да средства користи наменски и да их не отуђи, нити да их да другом лицу на коришћење за период од три године. Корисник који не изврши обавезе предвиђене програмом, мораће да врати општини пун износ увећан за законску камату обрачунату од датума преноса средстава.

Подели: