Симпо из Врања први пут на Сајму „Кавала Експо 2019“ у Грчкој

Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Лесковац добила је бесплатан штанд од 40 метара квадратних на Сајму „Кавала Експо 2019“, где ће своје услуге и производе представити преко 40 привредника из Србије. Привредна комора Кавале 13. пут обезбеђује бесплатно учешће на овом престижном међународном Сајму.

Први пут ће бити присутни и представници Привредне коморе Републике Српске и Подручне Привредне коморе Бања Луке. А по први пут учешће ће узети и Туристичка организација општине Лебане, као и „Симпо“ из Врања који ће излагати своје производе на штанду од 150 метара квадратних.

Уједно су предвиђени и Б&Б разговори наших и привредника из Грчке, Турске, Кипра, Бугарске, Молдавије и Румуније и то уз подршку ПКС и ЕЕН-мреже коју финансира ЕУ. Грци су већ изразили интересовање за смрзнуто воће и поврће као и за прехрамбене производе и опремање и реновирање хотела које субвенционише ЕУ. Предвиђени су и обиласци неких производних фирми са подручја Кавале, као и лука за транспорт робе поред Кавале.

Сајам ће званично отворити 27. септембра највећи званичници Македоније и Тракије уз присуство  великог броја излагача и посетилаца из Грчке и земаља учесница. Иначе Привредна комора Кавале је прошле године добила високо признање Привредне коморе Србије за успешну сарадњу, а поводом 100 година постојања.

Сајам ће трајати од 27. – 30. септембра, а у организацији ПКС – РПК Лесковац поред привредника из Србије, очекује се и учешће локалних самоуправа и турустучких организација са југа Србије.

Извор: ПКС – РПК Лесковац

Подели: