Деца миграната из Прихватног центра у Босилеграду боравила на Власинском језеру

Чари Власинског језера и његове околине, посетила је група деце миграната из Прихватног центра у Босилеграду. Одушевљени природним богатством овог предела и рекреативном шетњом, деца су се утркивала да направе што више фотографија које ће понети са собом за успомену.

Едукатори Центра за друштвене интеграције, деци су презентовали лепоте Власине. Ово подручје представља станиште великог броја ретких и угрожених врста, као и природно-историјских феномена пловећих тресетних острва. Укупна површина тресетних острва на Власинском језеру данас износи 10 хектара, мада су највећа острва привезана на различитим деловима уз обале језера, феномен природног богатства на брдима и висоравнима изнад Власинског језера, чине и дивљи коњи који су се задржали на овом подручју.

Центар за друштвене интеграције је у оквиру пројекта “Ми и они смо заједно” у Врању одржао обуку “Изазови медијског извештавања о мигрантима” у којој су учествовали представници медија из Врања, Бујановца и Босилеграда.

Обуку је држала професорка Високе школе социјалног рада др Татјана Миливојевић. Кључне теме су, између осталог, биле терминолошке недоумице у извештавању о мигрантима и њихове последице, као и однос између емпатије и новинарских норми објективности и истинитости.

Подели: