Шанса за ИТ обуку младих из Трговишта кроз пројекат прекограничне сарадње са Бугарском

Канцеларија за младе општине Трговиште реализује пројекат “Умрежавање младих за економску размену у прекограничном региону“. Реч је о прекограничној сарадњи са Бугарском у оквиру које ће 200 младих проћи обуку из ИТ сектора.

Пројекат “Умрежавање младих за економску размену у прекограничном региону“ имплементиран је у оквиру програма прекограничне сарадње Бугарска Србија 2014 -2020. са циљем да се побољша прекогранична сарадња између Бугарске и Србије. Кроз овај пројекат који у Трговишту спроводи Канцеларија за младе 200 учесника из Трговишта и Монтане у Бугарској проћи ће обуку из ИТ сектора.

Циљ програма је да стимулише баланс и одрживи развој прекограничног региона Бугарске и Србије интегрисаног у европском простору, који се остварује кроз паметан економски раст, адаптирање на промене у животној средини и побољшање учења о култури.

Програм је кофинансиран кроз Интрумент за предприступну помоћ од стране Европске Уније. Програм је имплементован од стране Министарства регионалног развоја и jавних радова Републике Бугарске и Министарства за европске интеграције Републике Србије.

Подели: