Врање део манифестације ,,Дани Српске у Србији’’

У оквиру манифестације ,,Дани Српске у Србији’’ у Дому војске у Врању одржан је концерт групе ,,Оне три’’ из Бања Луке.  У име руководства града госте је најпре поздравио председник Скупштине града Дејан Тричковић. Он је изразио задовољство што је и ове године Врање део манифестације ,,Дани Српске у Србији’’.

-Верујем да је организовањем ове манифестације подстакнута сарадња између Србије и Републике Српске у свим сферама живота, почев од привреде, преко образовања, здравства и културе до спорта. Убеђен сам да ће овим програмима који се одржавају широм Србије бити подигнута свест о нераскидивим везама српског народа с обе стране Дрине, јер без обзира што живимо у различитим државама, ипак имамо исте корене и стремимо истим вредностима. Надам се да ће група ,,Оне три’’ својим репертоаром придобити врањску публику – истакао је Тричковић.

У име организатора манифестације ,,Дани Српске у Србији’’ обратио се књижевник Душко М. Петровић истакавши још једном, пре свега, културолошки значај манифестације. У безмало два ста на сцени Ружица Чавић Томићевић, Светлана Цеца Видовић и Маја Татић окупљене у састав ,,Оне три’’, уз пратњу оркестра, извеле су бројне познате нумере  домаћих и страних аутора, од евргрина, поп – рока, до севдалинки и модерне музике. Њихов наступ био је више од концерта. Био је то кабаре са много хумора, љубави и стварног живота на сцени.

Подели: