Миленковић: Град пружа подршку особама са инвалидитетом

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и градски већник Дејан Ивановић приредили су пријем за председника Савеза слепих Србије и Националне организације ОСИ Србије, Милана Стошића и секретара Међуопштинске организације Савеза слепих Србије у Врању, Мају Ђорђевић. Том приликом било је речи о побољшању услова коришћења бесплатног превоза за слепе и слабовиде особе, као и за њихове пратиоце. Како се чуло једино Врање и Бујановац на територији Пчињског округа, испуњавају обавезе по питању бесплатног аутобуског превоза ових лица.

Такође, разговарало се и о осталим проблемима са којима се слепе и слабовиде особе сусрећу у свакодневном животу, али и о резултатима које постижу у свим сферама друштвеног живота. „Град Врање максимално подржава све организације особа са инвалидитетом и издваја средства за њихово несметано функционисање. Такође, локална самоуправа чини све што је у њеној моћи да побољша положај и квалитет живота ових лица, пре свега инфраструктурним уређењем у складу са њиховим потребама“, нагласио је градоначелник др Миленковић.

Председник Савеза слепих Србије и Националне организације ОСИ Србије, Милан Стошић, указао је на важност сарадње са локалном самоуправом, као и на неопходне активности како би се помогло члановима Међуопштинске организације слепих у Врању. „Нама много значи свака врста помоћи, а посебно подршка наших програмских активности“, нагласио је Стошић. Иначе, у Србији, према подацима Савеза слепих, има око 12 хиљада слепих и слабовидих особа. На подручју Пчињског управног округа је око 300 слепих и слабовидих особа, од тога 15 деце.

Извор: Градски сајт

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук