Одбојкаши и одбојкашице Врања играју мечеве 2. кола Купа Србије

У четвртак 11. септембра и петак 12. септембра, одбојкаши и одбојкашице Врања играју мечеве 2. кола првог степена Купа Србије. Одбојкашима је противник Јагодина а одбојкашицама екипа Мајданпека. А за викенд почиње шампионат у Првој и Другој футсал лиги.

Два представника Врања у одбојци, мушки и женски клуб, играће у другом колу првог степена Купа Србије. Одбојкаши Врања, који су у првом колу победили у Прокупљу, сутра ће у 19 сати и 30 минута у врањској Хали спортова, дочекати екипу Јагодине. Биће то занимљива утакмица на отварању одбојкашке сезоне. Оба клуба играће у предстојећем шампионату у Другој лиги Исток, па ће и кроз првенство водити борбу за бодове. Победник овог сусрета, у трећем колу, састаће се са победником меча у коме се састају Топличанин из Прокупља и Дубочица из Лесковца.

Женски одбојкашки клуб Врање укључује се у Куп такмичење од 2. кола. Противник врањским одбојкашицама је екипа Мајданпека, члана Друге лиге Исток, а меч се игра у петак у 19 сати у Мајданпеку. Фаворит је сигурно врањски тим који је члан Прве лиге Србије. Ако победе, врањске девојке, ће у 3. колу за противника имати победника меча између Куршумлије и нишке Десетке. Реално гледано оба врањска одбојкашка клуба би требало да остваре пласман у треће коло Купа.

За викенд почиње шампионат у малом фудбалу у Првој и Другој лиги. Два представника Пчињског округа играће у овим лигама, КМФ Врање у Првој и КМФ Зуфо из Бујановца у Другој футсал лиги. Управо су се ова два клуба на крају прошле сезоне састали у баражу па је КМФ Врање победама у двомечу изборио опстанак у Првој лиги а Зуфо ће играти још једну сезону у другом рангу такмичења у Србији. Жреб је одлучио да већ у првом колу, Врањанци буду домаћини вишеструком шампиону Србије, Економцу из Крагујевца. Права фудбалска фешта биће у суботу у врањској Хали спортова а улогу фаворита имају Крагујевчани. Од ове сезоне лиге су скраћене на по 10. клубова, па ће се у сваком колу играти 5. мечева.  На премијери, осим Врања и Економца играће: Фон-Земун,Калча-Нови Пазар, Нова Пазова-Винтер спорт и Јастребац Блаце-Црвена Звезда.

У Другој лиги КМФ Зуфо је један од фаворита за титулу и за пласман у Прву лигу. У првом колу, бујановачки тим ће на свом терену у хали Младост угостити екипу РБ. Поред ова два тима у Другој лиги играће и Бањица и Коњарник из Београда, Бечај, Сопот, Ивањица, Смедерево, Раднички из Ниша, Металац Колорадо из Горњег Милановца, Сас из Зрењанина и  Тиса из Новог Бечеја. Очекује нас сезона у малом фудбалу са врло занимљивим мечевима и са неизвесношћу око првака и око опстанка у лигама.

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук