Филиповић: Локално руководство препознаје интресе младих

У просторијама Српске напредне странке, координатор Канцеларије за младе у Врању Стефан Филиповић, одржао  је конференцију за новинаре на којој је говорио о досадашњим резултатима рада.

-Канцеларија за младе као део Градске управе одговорна је за спровођење локалне омладинске политике. Пружа техничку, метеријалну и финасијску подршку омладинским организацијама и иницијативама младих – рекао је Филиповић.

Канцеларија за младе је у току предходног периода реализовала бројне пројекте међу којима су: „Унапређење механизама информисања младих у Врању“, „Рома art i ruthm”, „Млади су закон“, филмски фестивал „Мост“ као и пројекат „Coca-cola“ подршка младима.Такође, реконструисана је и адаптирана сала ОКЦЕ.

Канцеларија за младе је припремила пројекат „Адаптирање и опремање функционалног Омладинског клуба“ са којим ће конкурисати код Министарства омладине и спорта. Реч је о Конкурсу подршке јединице локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике. Укупна вредност пројекта је 2.300.000 динара.

-Омладински клуб је младима у Врању потребан, јер сви остали градови који имају формиране Канцеларије имају и своје Омладинске клубове –  рекао је Филиповић.

 

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук