Врање одало пошту Николи Гргуру Грги

Поводом смрти Николе Гргура Грге одржан је комеморативни скуп, на коме се у име руководства града Врања обратио председник Скупштине Дејан Тричковић. Опраштајући се од овог изузетног човека, он је истакао да је Грга био поткован знањем, образован, културан и важио за врхунског професионалца.

-Никола је био синоним за тадашњу Општинску управу, иако није рођен у Врању, био је прави Врањанац, који је овај град волео и у њему живео, и оно што је најбитније оставио велики траг. Такви људи се памте, и зато ће Никола Гргур Грга вечно живети. Памтиће га колеге, бројни пријатељи, јавност Врања- истакао је председник Тричковић. Од Николе Гргура опростио се и др Небојша Крстић, дугогодишњи пријатељ, предајући рапорт свом акцијашком команданту. Говорио је и Срђан Митић син некадашњег председника општине Врање Драгољуба Митића.

-Грга је на неизбрисив начин утицао на генерације, тада младих људи, којима је био узор, херој њиховог детињства, интелектуални и друштвени ослонац у одрастању и младости. Он је уткао себе у личност других и тако нераскидиво постао део њихових живота. Он је заувек ту, у сваком нашем дану, у сваком успеху, у свакој стрепњи, свакој нади. Он је то знао и осећао док је спокојно пецао и уживао на својој Власини, оази мира, коју је заслужио несебичним давањем- нагласио је Митић. Бираним речима опростила се и Бојана Јанковић, ћерка Јелене Јанковић, дугогодишње колегинице и пријатељице Николе Гргура.

-Он је био мој први учитељ, ментор и велика подршка – нагласила је она. Обратио се и професор на Природно-математичком факултету у Београду Владимир Ранђеловић.

-Нашу теренску наставу изводили смо на Власини и Грга је био наш члан, од којег смо много тога научили. Вечно ће живети у нама – рекао је Ранђеловић.

Извор: Градски сајт

Подели: