Трговиште свечано обележило Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине

Пригодном свечаношћу обележен је 15. септембар – Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине Трговиште. Обележавање овог значајног датума из историје Трговишта почело је је Светом Литургијом коју је служио Епископ врањски господин Пахомије са свештенством. Венце и цвеће крај споменика палим борцима у Другом светском рату положиле су делегације: општине Трговише на челу са председником Ненадом Крстићем, Владе РС на челу са државним секретаром Министарства државне управе и локалне самопураве Бојаном Стевићем. Пошту су одали и представници војске, полиције, градоначечник Врања др Слободан Миленковић, представници СУБНОР-а Врања и Трговишта, Удружења српске заједнице из Куманова, Српске странке из Македонијe и Демократске партије Срба у Македонији. Овом приликом пригодне говоре одржали су председник општине Трговиште Ненад Крстић и председник СУБНОР-а Трговиште Милорад Станковић.

У великој сали Дома културе приређена је свечана седница којој су присуствовали бројни гости, представници државних институција, председници општина и градова са којима Трговиште сарађује и многобројни грађани. Присутне су поздравили председник Скупштине општине Трговиште Александар Колић и председник општине Ненад Крстић који је истакао да Трговиште иде путем развоја.

Овом приликом потписана је Повеља о сарадњи између општина Трговиште и Крњак из Хрватске. Начелник општине Крњак Дејан Михајловић обратио се након потписивања. Уручене су и петнаестосептембарске награде, а у име награђаних обратио се државни секретар Министарства државне управе и локалне самопураве Бојан Стевић. Најбољим ученицима и студентима са просеком оцена изнад 9,5 уручена су признања и новчане награде у износу од 40.000 динара.

Приказан је промо филм у продукцији ТВ Врањсак плус, о свему што је учињено на територији општине у протеклих годину дана, док су у културно – уметничком програму учествовали ученици ОШ “Бранко Радичевић” и КУД “Перваз” из Трговишта.

 

Подели: