Наш најбољи Миша Станковић

Миша Станковић је један од најбољих ученика Гимназије „Бора Станковић“ у Врању. Током свог четворогодишњег школовања освојио је бројне награде од којих је најзначајнија прва на републичком такмичењу из Националне географске олимпијаде а потом и сребрна на Географској Олимпијади Централне, Јужне и Југоисточне Европе. Захваљујући свом успеху, Станковић је уписао жељени факултет  и сада је бруцош Географског факултета у Београду. Поред географије, његови омиљени предмети су и математика, историја и филозофија у кoјимa је такође био успешан.

Ово су најзначајније награде које је Миша освојио током свог школовања у врањској Гимназији.

Из географије II место на републичком такмичењу у другој години, III место на републичком такмичењу у трећој години, I место на републичком такмичењу у четвртој  години и сребрна медаља на Географској Олимпијади Централне, Јужне и Југоисточне Европе.

Станковић је из историје освојио IV место на републичком такмичењу у трећој години, а из филозофије II место на такмичењу Филозофског Факултета Ниш са радом „Граница оправдања смртне казне“ у четвртој години. Из руског језика је учествовао у финалу  шесте НИС-ове олимпијаде у трећој години и у полуфиналу 16. Међународне олимпијаде у знању руског језика за стране ученике у четвртој години

Пројекат „У знању је спас. Знању дајемо глас!“ подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије на Конкурсу за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја за радио и интернет медије у 2019. години.

 

Подели: