Наша најбоља Јелена Антић

Јелена Антић је ученица четврте године Гимназије „Бора Станковић“ у Врању. Завршила је ОШ „Вук Караџић“ и носилац је „Вукове дипломе“. Сада је такође одлична ученица са свим петицама. Члан је хора и ђачког парламента као и председник одељенске заједнице.

-Моје интересовање за књижевност је почело још у детињству. Одувек сам волела да читам али и да пишем поезију и прозу. У нижим разедима учитељица је препознала моја интересовања и усмеравала ме, па сам још тада освајала награде на литерарним конкурсима. Касније сам се такмичила и на рецитаторским такмичењима и такмичењима из српског језика. Од седмог разреда љубав према  матерњем језику сам преусмерила на такмичење из књижевности где сам освајала општинска и окружна такмичења. Професорке књижевности су ме подстицале да наставим да се бавим рецитовањем. Одувек сам поседовала такмичарски дух  и ако ми награде нису толико важне. Најважнија награда ми је то што могу да радим оно што волим – рекла је Антићева која је учествовала у разним активностима и манифестацијама.

Јелена је освојила бројне награде од којих су назначајније: II место на Општинском такмичењу рецитатора у оквиру Светосавске недеље, I место на смотри рецитатора поводом дана Свeтог Саве у организацији  Епархије врањске. На општинском такмичењу Књижевна олимпијада II место. На општинском тамичењu рецитатора „Песниче рода мог“ I место. На окружноj Књижевнoj олимпијади Јелена је освојила II место а на републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“ III место.

Пројекат „У знању је спас. Знању дајемо глас!“ подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије на Конкурсу за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја за радио и интернет медије у 2019. години.

Подели: